Envida heeft een nieuwe bestuursvoorzitter gevonden. Roger Ruijters, nu voorzitter van de Raad van Bestuur van de MeanderGroep Zuid Limburg, gaat per 1 juli 2018 Envida leiden. Sinds de oprichting van de Meandergroep in 2006 is hij bestuurder en sinds 1 augustus 2016 voorzitter van de tweehoofdige Raad van Bestuur. Ruijters volgt interim-bestuurder Loek Radix op die sinds 26 maart deze functie vervulde.

Ruijters zegt over zijn toekomst: “Groot zijn door klein te blijven. Daar horen kleinschalige zelforganiserende teams bij, maar ook een dienstbare opstelling van medewerkers naar cliënten en verantwoordelijkheden die laag in de organisatie bij de zorgprofessionals belegd zijn. Datzelfde geldt voor een hoofdkantoor dat zich dienstbaar opstelt naar het primaire proces. Dus geldt dat ook voor mij als bestuurder.”

Toine Gresel, voorzitter van de Raad van Toezicht van Envida: “Roger Ruijters is een zorgmens pur sang die mensen weet te raken en in beweging brengt. Een ervaren bestuurder die met zorginnovaties creatief inspeelt op de ontwikkelingen in de zorg. Een inspirerende gids die Envida de komende jaren slimmer en wendbaarder zal maken. Daar profiteert iedereen van in deze regio.”