Transequity en Particon Maastricht (De Weijerhorst) nemen Keijsers Interiors in Venray over

Investeringsmaatschappijen TransEquity Network en Particon maken vandaag bekend dat ze de meerderheid van de aandelen van interieurbouwer Keijsers Interiors hebben overgenomen.

Keijsers Interiors (“Keijsers”) is een gerenommeerde interieurbouwer gevestigd in Venray met een eigen productielocatie in Polen. De onderneming richt zich met name op inrichting van winkels, kantoren, musea, hotels en zorginstellingen. De organisatie van Keijsers bestaat uit circa 25 mensen in Venray en ruim 100 mensen op de productielocatie in Polen.

Keijsers heeft een lange historie en een goede reputatie in de markt. In 2001 heeft DGA Ton van der Velden het bedrijf overgenomen van de oprichter omdat er geen opvolging in de familie beschikbaar was. Keijsers realiseert een gezonde winstgevende groei.
Van der Velden zocht voor de realisatie van de verdere groeiplannen van Keijsers naar een actieve partner die hem op strategisch, financieel en operationeel vlak kan ondersteunen. Deze partners heeft hij gevonden in TransEquity Network en Particon.
Volgens directeur Jurgen van Olphen van TransEquity Network past de acquisitie van Keijsers goed binnen de investeringscriteria van zijn bedrijf. “Keijsers heeft goede groeiperspectieven en een zeer ervaren ondernemer als directeur die gecommitteerd is om de groeidoelstellingen te realiseren. Daarnaast heeft het bedrijf uitstekende en langdurige relaties met grote klanten en heeft het de bedrijfsprocessen zowel in Nederland als Polen goed op orde”.
Dit zijn de woorden van Ton van der Velden: “We zijn verheugd dat we de juiste strategische partner hebben gevonden die onze ambitie om Keijsers te laten groeien, kan waar maken. Mijn visie is nu gericht op de toekomst om met deze partner ons bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Zodat ik ter zijner tijd met een gerust hart dit prachtige bedrijf kan overlaten aan een krachtig team.”
“Deze participatie past in de strategie van Particon om bedrijven in Zuidoost Nederland te steunen in hun groeiplannen. In dit geval een mooi Limburgs bedrijf met internationale klanten dankzij specifieke kennis en een gemotiveerd team. Keijsers kan nu als zelfstandige onderneming vanuit Venray de plannen verder tot uitvoering brengen” aldus directeur Gert van Heuvelen van Particon.

Financiële details van de transactie worden niet vrijgegeven.

Over Keijsers Interiors
Keijsers Interiors (Keijsers Interiors) is een gerenommeerde interieurbouwer gevestigd in Venray met een eigen productielocatie in Polen. Keijsers levert maatwerk meubilair van hoge kwaliteit voor bedrijfsgebouwen. De onderneming richt zich met name op inrichting van winkels, kantoren, musea, hotels en zorginstellingen.
Voor meer informatie: www.keijsersinteriors.nl

Over Particon
Particon is opgericht door Stichting De Weijerhorst vanuit haar doelstelling om werkgelegenheid in Zuid Oost Nederland te beschermen en te bevorderen. Dit geeft Particon een unieke opdracht, namelijk investeren in MKB-ondernemingen in deze specifieke regio.
Particon is een onafhankelijke participatiemaatschappij met meer dan 10 jaar ervaring en bezit vandaag 11 participaties in Limburg.
Particon voorziet in financiering van de groei of continuïteit van ondernemingen. Wij investeren risicodragend vermogen in bedrijven met groeiplannen, maar ook instandhouding van ondernemingen na een reorganisatie of bij bedrijfsoverdracht of management buy-out.
Particon denkt mee met ondernemers. Wij stappen in op basis van een plan dat gezamenlijk gemaakt wordt. Vervolgens niet alleen een plan maken, maar ook uitvoeren! Wij ondersteunen het management hierbij middels inzet van onze kennis en het netwerk, zonder op de stoel van de ondernemer te gaan zitten.
Voor meer informatie: www.particonbv.nl

Over TransEquity Network
TransEquity Network is een hands-on investeerder in MKB bedrijven met significant groeipotentieel. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.