Transportverzekeraar TVM gaat samenwerken met Brightmaven (Venlo)

Na de verzekeraars in Nederland heeft Brightmaven haar opsporingsdienstverlening nu ook beschikbaar gesteld voor TVM verzekeringen, de grootste transportverzekeraar van Europa. Brightmaven wordt ingezet voor het terugvinden van gestolen objecten van klanten van TVM.

Brightmaven helpt klanten bij het snel terugvinden van gestolen objecten en bij het beperken van de schadelast aan de hand van de virtuele rechercheur ‘Sjerlok Platform’. Sjerlok maakt gebruik van big data, kunstmatige intelligentie, semantische technologie en experts(digitaal). Via internet en andere bronnen wordt gezocht naar onder andere gestolen voertuigen, boten, machines en lading. Sjerlok vergelijkt en koppelt deze informatie met de gegevens van de gestolen objecten. Daarnaast blijft Sjerlok het dossier tijdens de opsporing monitoren en zorgt het voor samenwerking en communicatie met andere betrokken partijen zoals de politie en onderzoekbureaus.

Ron Vermeulen, COO van Brightmaven: “Door onze nieuwe technologie te combineren met de bestaande opsporingsexpertise kunnen we ook op internationaal niveau ongekende resultaten boeken en een lerend ecosysteem bouwen tegen diefstal en verduistering.”

Sjerlok gaat de transportwereld in.
Brightmaven heeft een eigen team van specialisten die de activiteiten overnemen op het gebied van het terugvinden van gestolen objecten. Door het proces te optimaliseren en te automatiseren neemt de terugvindkans toe, de schade af en wordt diefstal van voertuigen steeds minder interessant.

Laurens Stiekema, manager speciale zaken TVM verzekeringen: “De samenwerking met Brightmaven is veelbelovend omdat we zowel onze schadelast kunnen verminderen als ook actief helpen transportcriminaliteit tegen te gaan.”