Trigion Beveiliging (Schiedam) gaat Arcus College beveiligen voor 600.000 euro

In totaal schreven zes bedrijven in op de aanbesteding van het Regionaal Opleidingscentrum (ROC) voor mbo-onderwijs. Bij Arcus studeren ruim 8000 studenten en werken circa 850 mensen. De opleidingen zijn gecentreerd in de regio Parkstad.

De doelstelling van de aan te besteden opdracht is het creëren van een veilige omgeving voor leerlingen, medewerkers en bezoekers van het Arcus College en het veiligstellen van panden en eigendommen op de betreffende locaties gedurende de tijd dat de panden open zijn en dat de panden gesloten zijn. Het betreft panden aan de Schandelermolenweg, Valkenburgerweg en Klompstraat in Heerlen.

De opdracht kent een waarde van 600.000 euro. Gunningscriteria waren kwaliteit (60%) en prijs (40%).

De aanbesteding bestaat uit het verzorgen van fysieke beveiliging op het Arcus College waarbij beveiligers een actieve rol aannemen, met daarnaast het verzorgen van volledige probleemoplossing bij Alarmopvolging door aansluiting op een meldkamer met inzet van het benodigde aantal surveillanten.
Onderdeel van de opdracht is:
– Fysieke beveiliging
– Centrale observatie vanuit centrale post (niet permanent)
– Meldkamerdiensten/Alarmcentrale diensten
– Terug kijken van camerabeelden bij calamiteiten, ontruimingen etc.
– Alarmopvolging
– Escaleren naar hulpdiensten
– Eventuele extra dienstverlening, zoals inzetten van receptiediensten, verkeersregelaars op verzoek.

De overeenkomst heeft een looptijd van maximaal vier jaar. De overeenkomst gaat in op 1-1-2018 en eindigt op 31-12-2021. Na deze vier jaar wordt een nieuwe aanbesteding georganiseerd om de beveiliging wederom aan te laten sluiten op de dan geldende wensen en behoeften van de organisatie.