Op donderdagmiddag 7 juni is er een groot tuinbouwevenement op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Het event wordt georganiseerd door LLTB en de campus samen. De LLTB komt op voor de belangen van boeren en tuinders in Limburg. De belangenorganisatie werkt samen met verschillende organisaties en bedrijven in het agronetwerk. Léon Faassen, voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond: “LLTB-Ondernemers hebben niet de hele dag de tijd om na te denken over robotica, de circulaire economie of gezonde en veilige voeding. Dit zijn bij uitstek onderwerpen die we als primaire sector samen met de campus kunnen oppakken. Met elkaar staan we sterker.” Hij hoopt dat tijdens het tuinbouwevenement de vonk tussen de open innovatieomgeving van Brightlands Campus Greenport Venlo en de bezoekende ondernemers gaat overslaan.

Volgens Faassen liggen er volop kansen in Limburg. Het dan gaat het niet alleen om wat je produceert, maar ook dat je op een gezonde manier doet: “Alle groene sectoren zijn hier te vinden: van glastuinders, boomkwekers tot aan fruit- en groentetelers. Tel daar een actieve regionale overheid bij op, die onze sector (financieel) ondersteunt. Daar zijn andere regio’s jaloers op!”
Door samen te werken met Brightlands Campus Greenport Venlo kunnen ondernemers in de regio aan de slag met innovatie, met nieuwe toepassingen, met de toekomst. Hiermee kunnen we ons als regio op de kaart zetten. Ons doel: Limburg de gezondste regio van Nederland.”