Maxwell-winkels in o.a. Echt, Roermond en Panningen en Tegelen dicht, Tummers neemt plaats in

Het gaat om de winkels van Maxwell in Echt, Roermond, Tegelen en Panningen. In Echt wordt de Maxwell samengevoegd met Electro World Tummers. Dat bedrijf sluit zich per 1 januari aan bij ElectronicPartner (EP). Net als Maxwell is Tummers een familiebedrijf met zeven winkels in Midden en Noord Limburg. Bij  Tummers werken 60 mensen.

De medewerkers van de winkels van Maxwell gaan over naar Tummers over naar andere vestigingen van Maxwell die wel open blijven. EP Tummers gaat in Heythuysen, Horst en Weert ook de plek overnemen van Maxwell. Tummers gaat onder de naam EP Tummers verder in de panden van Maxwell. Dat betekent dat Maxwell daar ook uit het straatbeeld zal verdwijnen.  Door de samenvoeging groeit het aantal EP Tummers vestigingen van vier naar zeven.

De winkels van Maxwell werden in maart van dit jaar door EP overgenomen.  Hieronder het persbericht dat toen is verspreid:

Retailorganisatie ElectronicPartner Nederland B.V. neemt per 1 maart de winkels van elektronicaketen Maxwell over. Maxwell is een familiebedrijf met 16 winkels en al 80 jaar een begrip in het zuiden van het land. De winkels zullen zich per 1 maart als filialen in eigen beheer onder de vlag van de EP: Formule als EP:Maxwell voortzetten.

Met de overname verstevigt ElectronicPartner haar marktpositie in de consumentenelektronicabranche voor zowel de EP:Formule als de organisatie. EP: is de bekendste formule van ElectronicPartner. Met bijna 100 vestigingen en een herkenbaar winkelbeeld is het een formule die zijn kracht al heeft bewezen. Wat niet betekent dat we stilstaan. “Het openen van onze eerste eigen winkels zien wij dan ook als de perfecte aanvulling op onze huidige activiteiten”, zegt Evert C. Meeuwissen, CEO van ElectronicPartner BeNeLux. De winkels zullen worden omgebouwd in het EP: Concept. Het EP: Concept sluit naadloos aan richting de behoefte van de consument met beleving als hoofdthema. Waar elders de winkeldeuren sluiten, ziet ElectronicPartner kansen in een markt die continue aan grote veranderingen onderhevig is.

Net als bij Maxwell staan ook bij ElectronicPartner service en kwaliteit hoog in het vaandel. “Het winkelpersoneel van Maxwell zal overgaan naar ElectronicPartner, waardoor de consument haar vertrouwde aanspreekpunt behoudt. Hierdoor vertrouwen wij erop het niveau van de service en de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen en zorgen wij ervoor dat er voor de huidige klanten zo min mogelijk verandert”, aldus Meeuwissen.

ElectronicPartner Nederland B.V.
ElectronicPartner Nederland BV is de partner voor (500) ondernemers die geloven in synergie tussen gezamenlijke en lokale kennis en ervaring. ElectronicPartner ondersteunt zelfstandige ondernemers die zich bezig houden met de verkoop van producten binnen de markt van consumenten- en huishoudelektronica. Doordat ElectronicPartner markt-, retail- en praktijkkennis bij elkaar brengt, kunnen ondernemers zich maximaal concentreren op hun eigen marktbewerking en klantinteractie. EP: is dé marketingformule van ElectronicPartner. Met ruim 100 vestigingen en een herkenbaar winkelbeeld een formule die z’n kracht heeft bewezen. De formule is sterk en ambitieus en heeft een uitstekende propositie voor goed afgebakende marktgebieden en biedt de ondernemer juist ook vrijheid om te doen waar deze het beste in is: klanten tevreden stellen.