Turkse ondernemer koopt Fortuna Sittard (Isitan Gün krijgt 85% van de aandelen van voetbalclub)

Fortuna Sittard komt in handen van een Turkse investeerder. De ondernemer Isitan Gün krijgt 85% van de aandelen van de club. Met het geld dat de Turk betaalt wil Fortuna een deel van de schulden aflossen. Volgens De Limburger zou Gün een bedrag van 9 ton hebben neergelegd voor de club. De uitwerking van het crediteurenakkoord gebeurt volgens afspraak op 22 juli. De daarvoor benodigde investering van Gün staat inmiddels op de bankrekening van Fortuna Sittard.

De afgelopen dagen maakte Gün kennis met de club. Zo bezocht hij het oefenduel tegen Fleetwood Town en maakte hij alvast kennis met een deel van de achterban. De ontmoeting met een afvaardiging van de supportersvereniging ervoer Gün als bijzonder prettig. “Het was een gesprek van voetbalsupporters onder elkaar”, kijkt Gün terug. “De supporters en ik, we begrepen elkaar meteen. Het was prachtig om hun liefde voor deze mooie club te zien.”

De voetbalwereld is Gün niet vreemd, want hij werkte in het verleden voor de Turkse topclub Galatasaray. Gün had altijd de droom om zelf eigenaar te zijn van een voetbalclub. Met de overname van Fortuna komt die wens uit. “De keuze om een club in Nederland te kopen is niet toevallig. Dit land zie ik als één van de grondleggers van het moderne voetbal. Fortuna is een geweldige club, met een schitterende historie. Grote spelers hebben hier hun eerste stappen in het betaald voetbal gezet. Eén van mijn doelen is om de Fortuna Sittard Academy te versterken, zodat onze opleiding weer een prominente plaats in het Nederlandse voetbal gaat innemen.”

Supporters hoeven zeker niet te vrezen dat Gün Fortuna snel de rug toekeert: “Ik ben hier voor de lange termijn. Hopelijk ben ik snel onderdeel van de Fortuna-familie en samen gaan we bouwen aan iets moois. Aan de cultuur van de club ga ik zeker niets veranderen. Fortuna blijft Fortuna. Of ik veel nieuwe spelers ga aantrekken? Ik heb vertrouwen in de huidige selectie en de technische staf. Als er versterking bij komt, dan gebeurt dat altijd in nauw overleg met de staf. Ik ga niet op stel en sprong allerlei veranderingen doorvoeren. Stap voor stap is het motto, en elke stap brengt ons weer verder.”

Fortuna Sittard benadrukt dat het Gouden Aandeel, waarin onder andere de naam en clubkleuren zijn vastgelegd, in handen van FSC blijft.