In het kader van TEFAF 2018 hebben chocolatier Ralph Hagen en lustrier Pascal Mestrom uit Maastricht samen een kunstwerk gemaakt. Het verenigen van beide ambachten heeft geleid tot de creatie van een kroonluchter die bestaat uit chocolade en kristal. Het kunstwerk is vanaf 8 maart te bewonderen in de etalage van chocolate experience DARQ Maastricht. Daar is bovendien permanent een video te bekijken die de opbouw van de kroonluchter toont.

Pascal Mestrom is een van de bekendste gespecialiseerde restaurateurs van antieke kroonluchters in Europa. De Franse benaming van zijn beroep is ‘lustrier’. Mestrom heeft zich volledig gewijd aan het opbouwen van een bijzondere collectie en het restaureren van deze antieke pronkstukken. Onlangs heeft hij alle kroonluchters voor het Maastrichtse stadhuis gerestaureerd. Een van deze bijzondere exemplaren is te zien is in de Prinsenkamer. Twee door Mestrom gerestaureerde spectaculaire kroonluchters zijn te bezichtigen op de TEFAF in de stand van Mischo van Kollenburg Antiquairs.

Chocolatier Ralph Hagen is een kunstenaar als het om chocoladecreaties gaat. Hij koopt uitsluitend in bij ambachtelijke producenten die duurzaam produceren en de hoogst mogelijke kwaliteit leveren. Van deze kostbare, biologische chocolade creëert Hagen kleine en grote kunstwerken.


Foto: DARQ Maastricht