Twee Red Dot Design Awards voor Zuiderlicht (Maastricht)

Met 8.051 inzendingen uit 50 landen is de Red Dot Design Award de grootste designcompetitie ter wereld. Van de 26 Nederlandse Red Dots waren er twee voor het Maastrichts bedrijf.

Mosa µ (bekroond in categorie ‘brand design & identity’)
µ (mu), de nieuwe tegelserie van Koninklijke Mosa, is de eerste tegel met een vierde dimensie: tijd. µ-tegels veranderen tijdens de dag van kleur. µ is geïnspireerd op oude Griekse filosofie over kleur, hedendaags natuurkundig onderzoek en actuele ontwerptrends. µ’s experimentele identiteit was het uitgangspunt in alle communicatie, te beginnen met de naam: de Griekse letter µ. Die symboliseert niet alleen micro maar drukt ook het respect uit voor de Griekse inspiratie.

Synthon jubileumboek (bekroond in categorie ‘publishing & print media’)
In 2016 bestond de Nijmeegse farmaceut Synthon 25 jaar en kregen alle 1.700 medewerkers een persoonlijk exemplaar van het boek Synthon ’91-’16: Ondernemerschap, bevlogenheid en vastberadenheid. De bijna 300 pagina’s in een maagdelijk witte band met huisstijlkleur knalroze boekblok als binnenwerk lezen als een spannend jongensboek. De 25 Synthon-jaren worden in het boek verbonden met grote gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis, zoals 9/11 en de kredietcrisis.

Eerder won Zuiderlicht al Red Dot Design Awards voor onder meer Open Universiteit, Woonpunt, Café Sjiek, Modulyss, Theater aan het Vrijthof, Debatcentrum Sphinx en Health Foundation Limburg.