Unica Venlo gaat meest duurzame gebouw ter wereld onderhouden (persbericht)

Het kantoor, naar een ontwerp van architectenbureau Architecten en Bouwmeesters is een zogeheten EnergiePlus-kantoor; het gebouw genereert meer energie dan het gebruikt op jaarbasis. Het is zoveel mogelijk gebouwd volgens het cradle-to-cradle-principe (recyclebaar) met de meest duurzame materialen.

Naast energiegebruik is er een sterke focus op materiaalgebruik, het comfort voor gebruikers en de ecologische aspecten van de locatie. Het comfort komt tot uitdrukking in de aandacht voor uitzicht, inval daglicht, akoestiek, het klimaat en de inrichting van tuin en dakterras.

Het gebouw heeft een zogeheten BREEAM-ontwerp en oplevercertificaat (5 sterren, score 99,94 procent); de hoogste score ooit voor een gebouw. Eigenaar Sander Geelen is enorm trots op het resultaat. „Een prachtig gebouw, dat zo’n 50 procent meer energie oplevert dan dat het gebruikt. Die kunnen we dan weer mooi inzetten in de productie van de machines.”

In het kantoor van Geelen Counterflow zijn werkplekken voor 50 medewerkers, een kantine voor 140 mensen, een trainingsruimte voor zo’n 30 klanten en een was/kleedruimte voor 80 productiemedewerkers.

Vanaf 1 januari 2017 is Unica Venlo verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de installaties in dit gebouw. Het bedrijf is enorm trots dat ze, als meest duurzame installateur van Nederland, het onderhoud aan de installaties van het meest duurzame gebouw van de wereld mogen verzorgen.

Foto: John Sondeyker