Uniek incubatieprogramma voor innovatieve Blockchain startups

Het programma vindt plaats bij Techruption, de co-creatie community op de Brightlands Smart Services Campus Heerlen. De campus is het hart van Blockchain ontwikkeling. De open call voor startups is nu geopend.

Op de Brightlands campussen hebben de startups de mogelijkheid om in co-creatie met corporates, MKB-bedrijven, studenten en onderzoekers diensten te ontwikkelen. Op de Brightlands Smart Services Campus betekent dat concreet een samenwerking met energiebedrijven, telecom providers, grote financiële instituten zoals banken en pensioenfondsen, verzekeringsondernemingen, lokale en regionale overheden, universiteiten en veel meer.

Blockchain is de ultieme distruptieve technologie die de wereld mogelijk ingrijpender gaat beïnvloeden dan de opkomst van het internet. Blockchain is een universele database die door alle mensen, apparaten en businesses gebruikt zal worden voor gestandaardiseerde en betrouwbare transacties. Dat kan gaan om financiële transacties, transacties van eigendom maar ook auditeerbare (delen van) activiteiten zoals in supply chain en logistiek. Blockchain stelt ons in staat deze data en hun onderlinge relaties te beheersen, nieuwe inzichtelijke en transparante diensten te ontwikkelen en daarmee onze kwaliteit van leven op wereldschaal te verbeteren.

Het Brightlands Techruption Incubatie Programma richt zich met name op de ontwikkeling van een pril idee tot een volledig gevalideerd en opschaalbaar business model, in voortdurende samenwerking met experts uit de industrie, toekomstige partners en klanten. Zowel gedurende als na afronding van het programma hebben de startups toegang tot een hoogwaardig kennis- en expertisenetwerk dat wordt gevormd door deelnemers van Brightlands Innovation Factory, Techruption en partners zoals PGGM, KPN New Business, Provincie Limburg, CBS, CZ, Eneco, TNO, Accenture, APG, BNY Mellon, Kamer van Koophandel, De Volksbank (voorheen SNS Bank), IBM, Rabobank, Zuyderland Medisch Centrum, BISS (University of Maastricht, Open University en Zuyd Hogeschool).
Het Incubatieprogramma bestaat uit twee delen: Venture Essentials (8 weken) en Venture Boost (maximaal 2 jaar). Bij Venture Essentials gaat het vooral om de ontwikkeling en aanscherping van een business model.

Geselecteerde startups kunnen rekenen op:
– 7.500 euro startkapitaal;
– 52.500 euro in-kind funding;
– Een relevant netwerk van experts, partners en klanten;
– Toegang tot faciliteiten van Brightlands;
– Gratis kantoorruimte gedurende het gehele programma.

Voor wie?
Brightlands Innovation Factory en Techruption zijn op zoek naar startups die zich bezighouden met Blockchain technologie. Deze startups moeten voldoen aan de volgende criteria:
– Het project bevindt zich nog in een pril stadium;
– Blockchain is een essentieel deel van de oplossing;
– De oplossing is opschaalbaar;
– De innovatie heeft betrekking op Sustainable Energy, Supply Chains, Social Impact of Fintech;
– Eén oprichter is in de gelegenheid om fulltime deel te nemen aan het Venture Essentials deel van het programma (8 weken bij Techruption Heerlen, sep 2017 – okt 2017).

Tijdlijn
– 1 mei 2017: Inschrijving geopend
– Jun-jul 2017: eerste selectierondes
– Aug 2017: definitieve selectie
– 4 sep 4 2017: Start van het Venture Essentials Programma
– Eind okt 2017: Einde Venture Essentials Program; afsluiting met groot evenement met alle stakeholders van Brightlands en Techruption
– Vanaf nov 2017 (maximaal 2 jaar): Venture Boost programma met maandelijkse masterclasses, 1-op-1 sessies en meer.

Locatie
Techruption, Brightlands Smart Services Campus Heerlen (Nederland)
Inschrijven kan via www.f6s.com/brightlands-blockchain/apply