Het in Eindhoven gevestigde VADO Beheer heeft een meerderheidsbelang genomen in EMD Tooling in Oostrum. EMD Tooling-eigenaar en -directeur Eric Stinges blijft bij de onderneming betrokken en behoudt de minderheid van de aandelen. Hij geeft aan in te zetten op verdere groei: “Met VADO Beheer als nieuwe medeaandeelhouder ben ik ervan overtuigd dat we het bedrijf verder kunnen optimaliseren en uitbouwen.”

EMD Tooling bestaat meer dan 20 jaar en is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en onderhouden van industriële gereedschappen zoals volg-, snij-, buig-, en trekstempels voor met name de automotive industrie, de vliegtuigbranche en aan afzetmarkten zoals verpakkingsbedrijven en machinebouwers wereldwijd. EMD heeft een jaaromzet van circa 7 miljoen euro, waarvan ruim 60% afkomstig is uit het buitenland.

VADO Beheer is een onafhankelijke Nederlandse investeringsmaatschappij waarvan de aandelen geheel in het bezit zijn bij de familie Van Doorne. Het richt zich op investeringen in gezonde en goed geleide Nederlandse en Belgische maakbedrijven, bij voorkeur met een technisch karakter en een omzet tussen de 5 en 50 miljoen Euro. Aart Fortanier, voorzitter van de Raad van Bestuur bij VADO Beheer: Wij opereren als een investeerder op afstand. Ons doel is om de ondernemingen verder te laten groeien, waarbij maximaal ruimte gelaten wordt voor het ondernemerschap binnen de participaties.”