Van der Valk bouwt hotel langs A2 bij Echt (en meer horecanieuws)

Het hotel komt langs de A2 en vlak bij de splitsing met de A73 richting Roermond. Het is niet bekend hoeveel kamers het hotel krijgt. De gemeente Echt-Susteren wil nog niets kwijt over de nieuwbouwplannen.

Ook Noorbeek krijgt een nieuw hotel. Het nieuwe hotel in Noorbeek krijgt de naam Maison Village en wordt gevestigd in het voormalige gemeentehuis in het centrum van het plaatsje. Uitbaatster is Gonneke Gubbels. Het hotel telt vier exclusieve hotelkamers met luxe badkamer en een verblijfkamer met bar.  Maison Vil­lage opent met Pasen.

Margo Reuten “Woman of the Year”

Chef Margo Reuten van **restaurant Da Vinci in Maas­bracht is door de vereniging van luxehotels en topres­tau­rants Relais & Châteaux benoemd tot “Woman of the Year 2017” op de jaarlijkse verga­dering in Tokyo. Margo: “Deze internationale waardering voelt goed en het is een mooie opmaat naar het 25-jarig bestaan van Da Vinci in 2018. Petro en ik blijven met Da Vinci groeien en onze grenzen ver­leggen.”

Hotel Kasteel Bloemendal beste

Hotel Kasteel Bloemendal in Vaals is uitgeroepen tot het beste hotel van Limburg door de website Ho­tels.nl, op basis van de re­viewscores. Hotel Kasteel Bloemendal kreeg een gemiddelde review­score van 8.8. Gasten pre­zen onder andere de gastvrij­heid van het personeel, de ligging van het hotel en het ontbijt. Nog een ander hotel in Limburg viel in de prijzen: het NH Hotel in Maastricht won met een re­viewscore van 8.5 de award voor ‘Beste Hotel van Maas­tricht’.

Roel Gilissen in Des Indes

Maastrichtenaar Roel Gilissen is de nieuwe executive chef van hotel Des Indes in Den Haag. Hij wil de Indi­sche historie van het hotel meer laten terugkomen in de keuken. Roel heeft al een imposante historie achter de rug bij onder andere De Hoefslag, Trivio en Het Arsenaal. Van 1998 tot 2004 had hij in Maastricht zijn eigen restaurant Fines Claires aan het Cörversplein.

Roel begon zijn horecacarrière in de afwaskeuken van De Dikke Dragonder, toen van Marc van Wel. Laurent Voorjans, destijds patron-cuisinier van Intermezzo in de Tongersestraat haalde hem, op advies van Marc naar zijn keuken.

Ander horecanieuws:

Erik en John Moonen hebben Restaurant Berg en Dal in Slenaken overgenomen. Marcel Scheijen is nu de exploitant van Café van Pol in Koningsbosch. Dimphy Roufs en Ivo Cox starten hun vierde horecazaak aan de Rijksweg Noord in Echt. De gebroeders Sewang hebben het horecapand aan de Akerstraat 18a in Heerlen gekocht.

De familie Darar uit Geleen heeft het pand aan de Straelsweg 125 in Venlo gehuurd van Van Dessel Beheer. De familie start na een verbouwing een fastfoodconcept met bezorging. Het restaurant en snackbar van camping Eldorado in Plasmolen is overgenomen door de heer Donath uit Maashees.

Aan de Ruïne in Kessel is overgenomen door Marc Giebels uit Horn. Restaurant de Peelparel in Horst is door eigenaar Fred Douven verkocht aan Tieske van Berloo en Ferdy Hermans. Zij openden een kleinschalig bistroconcept.

Horeca Advies Zuid verkocht recent de volgende horecazaken: Trattoria Senza Nome, Café de Bookvink en Café Sint Servaas in Maastricht, Hotel de Zevende Heerlijkheid in Slenaken en ’t Klauwes in Wahlwiller.