Van Egmond Groep Doetinchem neemt EMG Van de Meerakker Weert over (persbericht)

Van Egmond Groep en EMG van de Meerakker hebben overeenstemming bereikt over de overname van EMG van de Meerakker door Van Egmond Groep. EMG van de Meerakker is een gespecialiseerde elektrotechnische groothandel voor de industrie, machine- en panelenbouw met vestigingen in Weert, Veghel, Barendrecht en Veenendaal.

De overname betekent dat Van Egmond Groep, gevestigd in Doetinchem, haar positie in de industriële markt in Zuid- en West-Nederland aanzienlijk verbetert.

Casper Gerritsen, Algemeen Directeur van Van Egmond Groep: “We zijn erg trots op deze overname. Al jaren werken wij prettig samen met EMG van de Meerakker, de medewerkers van beide bedrijven passen goed bij elkaar. Samen kunnen wij onze ambitie verwezenlijken om de komende jaren uit te groeien tot de meest complete elektrotechnische groothandel voor de industrie, machine- en panelenbouw van het land’.

Ger Camp, directeur-eigenaar Madolex Group is zeer content met de verkoop aan Van Egmond: “Klanten verdienen de beste performance en dat is te realiseren met loyaal en tevreden personeel. De werkwijze en cultuur van Van Egmond Groep sluit aan bij EMG van de Meerakker. We verlaten de ETG markt, maar niet de maakindustrie. De Madolex Group, met haar merkbelofte “prouductivity”, gaat zich 100% focussen op mens en (software)techniek.”

Van Egmond Groep werd in 2015 overgenomen door Sonepar Nederland. “We zijn blij dat we de zelfstandige positie van Van Egmond Groep zien verstevigen op de Nederlandse markt en zijn ervan overtuigd dat deze overname hier nog verder aan bijdraagt”,  aldus Jan Ferwerda, CEO Sonepar Nederland.

EMG van de Meerakker zal na de overname verdergaan onder de naam Van Egmond.