Alcopa, het bedrijf van de Belgische familie Moorkens, zoekt al enige tijd een koper voor zijn autodealertak Modis met een kleine dertig garages.  Volgens het Belgische dagblad De Tijd is Van Mossel Automotive Group, met onder meer een vestigingen in Weert en Roermond, één van de geïnteresseerden.  Een eerste overnamepoging haalde de eindstreep niet. Eric Berkhof, eigenaar van Van Mossel zegt in de krant dat een overname nog steeds tot de mogelijkheden behoort, maar niet de enige is.

Een woordvoerster van Van Mossel Automotive Group wil ook niet meer kwijt aan WijLimburg. “We oriënteren ons inderdaad op de Belgische markt, maar vooralsnog is er geen sprake van concrete interesse voor Modis.” Van Mossel Automotive Group is ook eigenaar van de Belgische leasemaatschappijen DirectLease en J&T Autolease.

Aanleiding voor Alcopa om dit bedrijfsonderdeel in de etalage te zetten is de lage rendabiliteit waarmee de Belgische autodealersector heeft te maken. Verkoop van Modis, met een omzet van circa 700 miljoen goed voor ongeveer een derde van de omzet van Alcopa, heeft flinke impact op de organisatie.