Facilitair dienstverlener Vebego heeft Brouwers Groenaannemers overgenomen, een groenbedrijven uit (West-) Brabant. Het Limburgse familiebedrijf Vebego, met de hoofdvestiging in Voerendaal, krijgt 80 procent van de aandelen in handen. De overige 20 procent behoren toe aan directeur Ronald Kusters van Brouwers Groenaannemers, die de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen houdt. Mededirecteur René Beskers neemt afscheid van de Brabantse onderneming, maar zal Vebego wel gaan ondersteunen bij het verder vormgeven van haar ambities in de groensector.

Niel Cortenraad, divisiedirecteur bij Vebego: “Brouwers Groenaannemers is een innovatief, op duurzaamheid gericht familiebedrijf, dat vooral actief is in een regio waarin Vebego nog ondervertegenwoordigd was. Met de overname versterken we onze positie in de landelijke top 5 van groenbedrijven.”

Brouwers Groenaannemers verricht advies-, ontwerp-, aanleg- en beheerwerkzaamheden van groenprojecten voor particulieren, bedrijven, instellingen en overheden. Het groenbedrijf – met een jaaromzet van 15 miljoen euro – heeft 106 medewerkers. Zij blijven na de overname gewoon in dienst. Brouwers Groenaannemers blijft zelfstandig onder de huidige naam opereren, maar gaat wel intensief samenwerken met andere bedrijven uit de Vebego-familie.

Vebego startte in 1943 als schoonmaakbedrijf Hago door Ton Goedmakers senior. Inmiddels is het in vier landen met 102 bedrijven en joint ventures actief in de facilitaire dienstverlening en in de gezondheidszorg. Er zijn wereldwijd 25.887 medewerkers.