Veel animo voor deelname aan Hackathon op Brightlands Smart Services Campus

Tom Braekeleirs, directeur van het Microsoft Innovation Center Vlaanderen: “Een hackathon kan het beste omschreven worden als een ‘uitvinding marathon’ rondom bepaalde onderwerpen, ‘challenges’ genoemd. Iedereen die een interesse in technologie heeft neemt deel aan een hackathon om iets leren, te bouwen en die creaties te delen binnen 48 uur in een relaxte en uitnodigende atmosfeer. Deelnemers hoeven geen programmeur te zijn, en zeker geen computerwetenschappen te studeren. De beste teams zijn vaak de meest diverse.”

Peter Verkoulen, CEO van de Brightlands Smart Services Campus, vult aan: “Een dergelijke hackathon is een fantastisch middel om heel snel inspiratie te krijgen voor nieuwe oplossingen en deze in een multidisciplinaire omgeving in een snelkookpan een slag verder te brengen. Waarmee en passant verbindingen gelegd worden tussen jong talent en experts met veel ervaring.”

De Hackathon is een initiatief van Provincie Limburg en de Brightlands Smart Services Campus (mede in het kader van Techruption) in samenwerking met het Microsoft Innovation Center Vlaanderen. In november 2016 werd een motie van D66-fractievoorzitter Leon Vaessen in Provinciale Staten van de Provincie Limburg bijna unaniem aangenomen om een hackathon te organiseren.

De challenges van de Hackathon die in mei wordt georganiseerd zijn: communicatie van de toekomst, advies van de toekomst, burger van de toekomst en ethische handel van de toekomst. APG, Obvion, Zuyd Hogeschool en de Kamer van Koophandel zijn als track sponsor verbonden aan de verschillende uitdagingen. De studenten en young professionals kunnen zich vastbijten in hun oplossing voor de toekomst; althans, als de trackwinnaars hun concept ook daadwerkelijk tot uitvoering brengen. De deelnemers worden in hun uitdagingen bijgestaan door experts van grote partijen zoals Accenture, Conclusion, KPN, Innovation Booster en de track sponsors.