Venlo: Rick van Dijk is de Young Professional of the Year 2016

20160202 Young Professional of the year award 2016_5086

Foto: Rianne Dorst Photography

Op 2 februari werd door stichting PRO77 de Young Professional of the Year 2016 uitgeroepen. Rick van Dijk, Directeur/ICT specialist Zeroplex, won de felbegeerde titel. In een bomvol Poppodium Grenswerk nam hij de felbegeerde ITSN/Vaes & Linthorst Award in ontvangst.

De jury onder leiding van Corné Geerts, CEO Seacon Logistics, was met name onder de indruk van het heldere toekomstbeeld wat Rick zo jong al heeft: “Een 23-jarige Venlonaar met een bijzondere kijk op het leven. Hij neemt geen genoegen met de dingen zoals ze zijn. Techniek is voor hem iets vanzelfsprekends. Zo heeft hij, als een van de eerste mensen op deze aarde, vrijwillig een chip onder de huid van zijn hand aan laten brengen waarop hij technische ondersteuning kan programmeren die hij die dag nodig gaat hebben.” De winnaar is een inspirerend voorbeeld voor andere Young Professionals.

De andere genomineerden waren Ron Coenen, manager bedrijven bij Trias BV en Adrie Mooi Creative Director bij Studio Luidspreker.

Met deze verkiezing wil PRO77 de hoger opgeleide Young Professional die werkzaam is in de gemeente Venlo beter in beeld brengen. Mensen komen in aanmerking voor de titel als ze maximaal 35 jaar oud zijn, een HBO- of WO-opleiding hebben afgerond en werkzaam zijn in Venlo.