Venlose onderneming vestigt zich als eerste op voormalig terrein Floriade

Het nieuws werd dinsdagavond bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Villa Flora. De nieuwbouw van Deltastar zal naast het glazen kassengebouw op het terrein verrijzen.

Deltastar, opgericht in 1994 en gevestigd op een industrieterrein elders in Venlo, verkoopt supplementen aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, vooral aan artsen en therapeuten. Het importeert een deel van deze vitamines en vele andersoortige supplementen uit de VS, maar ontwikkelt ook in eigen huis en onder een eigen merk dergelijke producten. De onderneming met nu nog een kleine twintig medewerkers wil groeien en heeft plannen de markt in Nederland, België en Luxemburg en later ook in Frankrijk te betreden.

Voor Brightlands Campus Greenport Venlo dat zich wil profileren als innovatiecentrum op het gebied van voeding en gezondheid is de komst van Deltastar op het vroegere Floriadeterrein een opsteker. Het bleef er na de Floriade in 2012 lange tijd stil: bedrijven toonden nauwelijks belangstelling om zich in een van de gebouwen of op het terrein te vestigen. De provincie nam daarop het heft in handen en vestigde er een van de vier Limburgse ‘Brightlands’ kenniscampussen, waarin onderwijs, onderzoekers en bedrijven samenwerken.

In oktober 2014 werd bekend dat Philips en Botany uit Horst in de Innovatoren onderzoek gingen doen naar cityfarming, teelt van groente en kruiden zonder daglicht. Eind vorig jaar kwam het nieuws dat in Villa Flora laboratoria van een bedrijf uit Deurne en van de Universiteit Maastricht worden ondergebracht. Nu met Deltastar een schaap over de dam is, hopen betrokkenen dat zich meer bedrijven op het parkachtige terrein gaan vestigen. Directeur Ruud van Heugten van ontwikkelbedrijf Greenport Venlo zegt dat andere ondernemingen interesse hebben: „We zijn in gesprek met bedrijven die in consortia samenwerken, bedrijven die actief zijn in teelttechnieken, kassenbouw en biomaterialen.” Volgens gedeputeerde Twan Beurskens (Economie) zijn daar bedrijven bij die hun oorsprong hebben op Brightlands Chemelot Campus.

Beurskens maakte overigens gisteren duidelijk dat provincie en gemeenten minder in Greenport Venlo hoeven te investeren dan aanvankeli