Venlose wethouder Henk Brauer valt over parkeergarage

Reden daarvoor is het achterhouden van cruciale info bij de problemen met de parkeergarages in de stad, meldt 1Limburg.

Brauer werd al in 2014 ingelicht over de slechte staat van parkeergarage De Roermondse Poort. Een extern bureau liet toen weten dat als er niet snel ingegrepen werd er ‘een zeer groot probleem voor de veiligheid en gezondheid’ zou ontstaan.

Het bureau adviseerde verder om binnen zes maanden tot een besluit over de parkeergarage te komen en de Roermondse Poort tot die tijd zeker twee keer per maand te controleren. Maar zelfs met die maatregelen was er volgens het bureau geen garantie dat ‘zware letselschade of materiële schade’ voorkomen kon worden.

De wethouder gaf nadat die mededeling hem destijds bereikte nog wel opdracht tot een uitgebreid rapport, maar dat rapport bereikte nooit het college. Brauer erkent dat hij daarmee een grote fout heeft gemaakt en stapt daarom nu op. Ook twee ambtenaren van de gemeente Venlo zitten thuis zolang het onderzoek loopt naar de fouten die zijn gemaakt rond parkeergarage de Roermondsepoort. Volgens burgemeester Antoin Scholten zijn door de ambtenaren die bij het departement werken fouten gemaakt.

Parkeergarage de Roermondse Poort werd vrijdag plotseling gesloten omdat de veiligheid in het geding was. Acht maanden geleden gebeurde hetzelfde al met parkeergarage het Arsenaal.