Venray laat verplichte aanbestedingsprocedure los

Maatschappelijke initiatieven in de gemeente Venray met een bouwbudget beneden 400.000 euro kunnen voortaan de keuze maken tussen een aanbestedingsprocedure of het werk geheel in eigen beheer realiseren. Het college van burgemeester en wethouders wil hiermee bewonersinitiatieven die bijdragen aan een sterker en socialer Venray stimuleren.

Indien (ver)bouw van huisvesting een onderdeel is van het initiatief en de gemeente daar financieel aan bijdraagt, krijgen de initiatiefnemers met veel regels en voorschriften te maken. Waaronder aanbestedingsregels.

D´n Oesterham in Oostrum heeft inmiddels aangegeven om zijn plan voor de verbouwing van het gemeenschapshuis geheel in eigen beheer te willen realiseren.

Wethouder Financiën, Ike Busser, vindt dit een gezonde ontwikkeling: “De laatste jaren zijn al veel sterke initiatieven gerealiseerd. Denk aan Sportpark De Meulebéék in Wanssum, de renovatie van het Rijksmonument De Watermolen in Oostrum, Logeerhuis Kapstok in Venray en MFC De Baank in Leunen. Het maakt de kartrekkers vast ook blijer als ze meer eigen realisatieruimte krijgen en met minder regels te maken hebben.