Venray neemt 2 participatiecoaches extra aan om 90 uitkeringstrekkers aan te sporen

De gemeente Venray neemt tijdelijk twee extra participatiecoaches in dienst. Op die manier wil de gemeente 90 uitkeringsgerechtigden aansporen om mee te doen en stappen te zetten op de participatieladder. De twee extra participatiecoaches blijven tot 1 oktober 2017 in dienst.

Dat meldt de gemeente in een persbericht.

De extra participatiecoaches zijn nodig omdat het aantal uitkeringsgerechtigden dat geen zicht heeft op werk tegen de verwachting in is toegenomen. Het uitgangspunt was dat door een nieuwe aanpak, waarin Venray en Venlo samen optrekken, meer uitkeringsgerechtigden aan het werk zouden zijn. Maar de werkelijkheid bleek anders. Het bestand is in de afgelopen drie jaar juist gegroeid naar 778 klanten met 658 uitkeringen. “De crisis heeft ons op dit punt ingehaald”, zegt wethouder Lucien Peeters. Daarnaast zijn er voor de participatiecoaches in 2015 extra taken bijgekomen vanuit de decentralisatieopdrachten en zorgt dit jaar onder andere de Wet Taaleis dat er meer werk is voor participatiecoaches.
“Met de tijdelijke uitbreiding van de participatiecoaches spelen we in op de veranderde omstandigheden en de extra taken”, verklaart Peeters. Naast de tijdelijke medewerkers neemt de gemeente ook participatiecoaches structureel in dienst. De kosten van de uitbreiding zijn opgenomen in de voorjaarsnota.