Er is een verandermanager aangesteld die een toekomstplan moet maken voor een meer efficiëntere organisatie van Leisure Port, meldt De Limburger. Na het vertrek eind vorig jaar van directeur Ilse Lenders en het stopzetten van de subsidie per 1 januari van dit jaar, is nu besloten dat toeristische organisatie Leisure Port binnen enkele maanden orde op zaken moet stellen en er een toekomstplan moet liggen waarmee meer toeristen naar de regio worden getrokken.

Stichting Leisure Port, de opvolger van de VVV in Noord-Limburg, is een publiek-private samenwerking tussen de gemeenten Venlo, Bergen, Gennep, Mook en Middelaar, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Leudal en het toeristisch recreatieve bedrijfsleven. Leisure Port ging in 2009 van start met als doel recreatie en toerisme te stimuleren en zo Noord-Limburg koploper te maken met vakanties en overnachtingen in Nederland.

Medio vorig jaar concludeerden de deelnemende gemeenten dat de organisatie niet aan de verwachtingen voldeed en werd gedreigd met het dichtdraaien van de subsidiekraan. Dat is inmiddels gebeurd. Toerisme-ondernemers uit de regio lieten eerder weten het niet met deze beslissing en zienswijze eens te zijn. Zij stellen dat er dankzij Leisure Port veel is bereikt. De deelnemende gemeenten houden de optie een andere organisatie in te schakelen vooralsnog open.