Verduistering: Medewerker fietszaak Limbricht liet pakketten aan zichzelf sturen

Een medewerker van een fietsenzaak in Limbricht is veroordeel voor verduistering tot een werkstraf van 80 uur.

De man liet pakketten uit de fietszaak (met daarin frames, fietsspullen, kleding) aan zichzelf en aan een mededader – die ook bij de fietszaak in dienst was – opsturen.  De zaak speelde in 2013, maar is nu pas voor de rechter gekomen.

Volgens de eigenaar van de fietszaak zou de schade 135.000 euro zijn. De raadsman van de verdachte bestreed dat bedrag. Volgens hem zou voor in totaal 140 kilo aan pakketten verstuurd zijn en zou de schade neerkomen op het – volgens hem – onwaarschijnlijke bedrag van 1000 euro per kilo.

De eigenaar van de zaak stapte naar de politie toen hij een vermoeden van de verduistering kreeg. De politie adviseerde hem hoe verder te gaan. De eigenaar nam daarna beelden op van de verduistering en confronteerde zijn medewerkers daar later mee.

Volgens de raadsman zijn op die manier rechten van de verdachten geschonden, omdat ze bijvoorbeeld niet is verteld dat ze niet tot antwoorden verplicht waren. In de ogen van de strafpleiter zou justitie niet ontvankelijk moeten zijn. De rechter passeerde dat betoog van de raadsman.