Verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg 2017

Om jongeren te binden, boeien en gericht te benutten voor de Limburgse arbeidsmarkt zet de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) zich -in samenwerking met MKB-Limburg, LED en Keyport2020- in om jong talent te laten zien welke prachtige bedrijven en carrièremogelijkheden er in onze provincie zijn. Door o.a. de verkiezing Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg presenteren bedrijven zich aan studerend Limburg en hun omgeving.

De deelnemende bedrijven hebben de afgelopen maanden al veel in de strijd gegooid om te laten zien dat zij de titel ‘Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg 2017’ verdienen. Door actief campagne te voeren, worden medewerkers, klanten en studenten geënthousiasmeerd om hun stem uit te brengen. Op de website www.aantrekkelijkstewerkgever.nl worden alle stemmen bijgehouden en staan alle bedrijfsprofielen.

De winnaar van dit jaar is nog niet bekend. De actuele tussenstand ziet er, in alfabetische volgorde, als volgt uit:

Top 10 categorie Grootbedrijf
Accenture (Heerlen)
Intertek (Geleen)
Lidl (Weert)
MeanderGroep (Landgraaf)
NedTrain (Maastricht)
ProfCore (Geleen)
Sevagram (Heerlen)
Waterschapsbedrijf Limburg (Roermond)
WML (Maastricht)
Wonen Limburg (Roermond)

Top 10 categorie mkb-bedrijf
Belden (Venlo)
Bizzomate (Valkenburg)
Fun Beach (Panheel)
GDO (Eygelshoven)
Hotflo (Weert)
Mijnwater B.V. (Heerlen)
Risicobesef Beveiligings Groep (Sittard)
Rooskens (Buggenum)
SnowWorld (Landgraaf)
Viro (Echt)

Maar de strijd is allesbehalve gestreden. Het blijft spannend tot de finale op 28 juni 2017. Tijdens de LWV Limburg Happening zal bekend worden wie de titel Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg 2017 gaat binnenhalen.

Achtergrondinfo
Uit onderzoek blijkt dat veel -in Limburg studerende- scholieren en studenten vrijwel niet bekend zijn met de vele, uiteenlopende werkgevers in Limburg. Hierdoor zijn jongeren nauwelijks op de hoogte van de mooie carrièrekansen die er in de regio liggen.

In het kader daarvan heeft de LWV de ‘Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg’-verkiezing in het leven geroepen, als onderdeel van de brede imagocampagne Limburg Magnet. Een ander onderdeel van Limburg Magnet is www.Brainport2020career.nl, waarin bedrijven een pool van geïnteresseerde studenten opbouwen. Met deelname aan de verkiezing speelt een bedrijf zich op een eigentijdse en laagdrempelige wijze in de kijker bij andere bedrijven en studenten in Limburg. Dit jaar organiseert de LWV de derde editie van deze verkiezing. In 2016 werden Enexis (categorie groot-bedrijf) en Imagro (categorie mkb-bedrijf) uitgeroepen tot winnaars van de verkiezing.