Verkiezing Zakenvrouw Limburg wordt Topvrouw Limburg

Verkiezing Zakenvrouw Limburg verandert haar naam naar Topvrouw Limburg. “De naam Zakenvrouw Limburg dekt deze lading onvoldoende. We zijn er namelijk niet alleen voor directeuren of eigenaren zoals de naam doet vermoeden. De verkiezing is gericht op alle vrouwen die een bijzondere bijdrage leveren binnen een organisatie en een beslissende functie hebben. Dus ook managers en leidinggevenden”, laat voorzitter Steffie Hoeijmakers weten. “Het doel van de verkiezing is om vrouwelijk ondernemerschap, management, energie en zakenemotie te stimuleren en te ontwikkelen.”

Vorig jaar werd de verkiezing van zakenvrouwen in Noord-Limburg uitgebreid naar heel Limburg. “De nieuwe naam is een logische stap om te maken,” volgens Hoeijmakers. “We willen topvrouwen zichtbaar maken en andere vrouwen stimuleren om door te groeien naar een topfunctie binnen een organisatie. Een goede verdeling tussen man en vrouw in de top van organisaties leidt nu eenmaal tot betere prestaties en resultaten en daar wordt iedereen beter van.”

Dit jaar strijden Marit Brugman (eigenaar Liever Sociaal/Dylan Haegens uit Venray), Peggy van Sebillen (algemeen directeur Zuiderlicht uit Maastricht) en Conny Vluggen (managing director Koma KTI uit Roermond) om de titel. Op 5 april wordt de winnaar bekend gemaakt.