Verlies van concurrent van Outletcenter Roermond loopt op tot 248 miljoen (Maasmechelen Village)

Terwijl het Roermondse designer Outletcenter al jaren achter elkaar winst maakt, lukt het de Belgische concurrent Maasmechelen  Village nog steeds niet om uit de rode cijfers te komen. Het verlies nam in 2015 toe tot € 248 miljoen. Een jaar daarvoor was het verlies € 224 miljoen. Dat meldt onze zustersite MadeinLimburg.be.

David Winkels, Director van Maasmechelen Village zegt dat er eenen grote schuldherschikking van € 190 miljoen aan komt. “Drie vierde hiervan gaat om ‘intercompany’ schulden, met andere woorden, geld dat wij verschuldigd zijn aan onze moedermaatschappij. Onze aandeelhouders hebben ons de voorbije 15 jaar veel geld geleend. Wij moeten dit uiteraard terugbetalen, vermeerderd met de interesten. Door diverse omstandigheden is die aflossing iets trager verlopen dan aanvankelijk gepland. Zo moesten we langzaam het vertrouwen winnen van de absolute topmerken, hebben we maar heel geleidelijk aan andere toeristische attracties in onze buurt mogen verwelkomen, en hebben we vooral 8 jaar moeten wachten vooraleer we ’s zondags open mochten zijn. Op zondag alleen al draaien we een omzet die 30% van een totale weekomzet bedraagt.

De terugbetaling van de schulden hebben de aandeelhouders nooit als een probleem ervaren. Ze zien dat wij, in vergelijking met de andere merkendorpen uit de groep, iets trager groeien. Toch geloven ze rotsvast in het potentieel, dankzij een langetermijnvisie. Vandaar ook dat de aandeelhouders nu enkele ingrijpende beslissingen hebben genomen. Zo hebben ze maar liefst 190 miljoen euro van de schulden omgezet in preferentiële aandelen. Een enorme blijk van vertrouwen in Maasmechelen Village, dat de schuldenberg hierdoor enorm ziet slinken. Die transactie zal pas volgend jaar in de boeken verschijnen. Bovendien hebben we met een nieuwe financiële instelling een herfinanciering voor de komende 5 jaar bekomen. Ook van die zijde is er dus een groot geloof in onze toekomst,” aldus de directeur.