De horeca en vrijetijdsindustrie kampen met ernstige personeelstekorten, ook in Limburg. Om die reden heeft Gilde Food & Hospitality College besloten om in het komende schooljaar in Weert te starten met twee horecaopleidingen: Allround Hospitality Medewerker en Manager Ondernemer Horeca. Uitgangspunt is het zogenoemde hybrideonderwijs: leren in een op maat gemaakte schoolsituatie gecombineerd met de praktijk. De student heeft zelf invloed op de planning, voortgang en invulling van de opleiding.

Vanaf september 2018 krijgt de student meer eigen zeggenschap en verantwoordelijkheid bij de opleidingen Allround Hospitality Medewerker en Manager Ondernemer Horeca. Geen lesrooster met losse uren meer, maar dagdelen theorie en praktijk. Zelfstandig werken met korte instructiemomenten. Iedere student krijgt wekelijks nieuwe opdrachten en maakt zelf een planning; docenten coachen en houden de voorgang in de gaten. Praktijkervaring doen de studenten op bij horeca- en leisurebedrijven in de regio Weert. Docenten gaan mee naar de bedrijven in de rol van coach.

Burgemeester Jos Heijmans geeft op donderdag 15 maart vanaf 16.15 uur bij Hostellerie Munten in Weert het startsein voor deze samenwerking tussen de Weertse horeca- en leisurebedrijven en Gilde Opleidingen.