VGZ laat 12 ww-ers opleiden tot klantadviseur

De coöperatie VGZ, Arcus College en MOED Management gaan 12 kandidaten met een WW-uitkering opleiden tot Klantadviseur, inclusief de vereiste opleiding WFT-zorg (Wet Financieel Toezicht, module zorg).

De kandidaten zijn maandag 6 juni gestart met de opleiding (niveau 2), welke 12 maanden gaat duren. De 1e 4 maanden krijgen de kandidaten met name theorieles, daarna gaan ze 8 maanden praktijkervaring opdoen bij VGZ. Tijdens deze 8 maanden krijgen ze een arbeidsleerovereenkomst via Manpower. Daardoor komen de tot klantadviseur opgeleide kandidaten uit de uitkering. Dit is een van de eerste concrete projecten, die tot stand gekomen is naar aanleiding van de sociale agenda van Provincie Limburg om mensen uit de sociale kaartenbakken te krijgen.

Tijdens de werving, het assessment en de mondelinge gesprekken met de kandidaten is met name gekeken naar de échte motivatie van de werkzoekende om als klantadviseur binnen VGZ werkzaam te zijn. Een succesvol proces tussen VGZ, MOED management, Arcus College én de kandidaat

De coöperatie VGZ heeft Jos Remmel, adviseur BBL opleidingen bedrijven van Arcus gevraagd te ondersteunen bij het aanbieden van scholing aan de werkzoekenden. De kandidaten krijgen een BBL-opleiding Administratief Medewerker, uitstroomvariant telefonist/receptionist. Met deze opleiding kunnen ze aan de slag als Klanadviseur. Tevens ontvangen ze met het volgen van de opleiding een CCA Branche-certificaat. De opleiding wordt verzorgd door Arcus op locatie van het VGZ en Arcus te Heerlen.