Vijf topchefs koken voor 200 gasten: opbrengst volledig voor voedselbank

Op maandag 20 november genieten naar verwachting 200 gasten van een Limburgs streekdiner bij de Hotel Mana­gement School Maastricht. Zij betalen daarvoor € 75,- een bedrag dat volledig bestemd is voor Voedselbank Limburg-Zuid.

Het Limburgse streekgerechtendiner wordt bereid door de chefs Hans Snijders (Château Neercanne), Bart Au­sems (Tout à Fait), Joachim Müller (De Gerardus­hoeve), Robin Berben (Café Sjiek), Jo van Ham (Hotel Manage­ment School Maastricht) en Léon Aarts (Supper­club Com­passion).

De streekingre­diënten voor het diner zijn gratis be­s­chikbaar gesteld door toonaangevende Limburgse leve­ranciers en ook de witte en zwarte brigade werken zonder vergoeding. De bijdrage van € 75,- per gast wordt volledig besteed aan de aankoop van lang houd­bare producten voor de afnemers van Voedselbank Lim­burg-Zuid.

De avond wordt muzikaal opgeluisterd door Ivo van der Bijl en Ivo Rosbeek. Daarnaast ondersteunen de Talen­ten van Talentino zowel de keuken als de bediening. Het diner start om 18.00 uur met een ontvangst.

La Saison Culinaire

Het eerste Limburgse Voedselbank-streekdiner vindt plaats onder auspiciën van La Sai­son Culinaire de l’Euregio Maas-Rijn. La Saison Culinair begeleidde en co-organiseerde dit najaar meer dan 250 evenementen waarbij het streekge­recht, streekproduct of de Lim­burgse bier en wijn centraal staan. Het seizoen wordt op 20 november afge­sloten met het lief­dadigheidsdiner voor de Voedselbank Limburg‑Zuid.