Vijf winnaars Maastricht Awards 2016

Winnaar van de Rabobank Maastricht Starter Award: Vectioneer B.V.
Vectioneer is o.a. werkzaam op het gebied van Systeem Engineering en Robotisering en heeft sinds de start in 2014 opdrachtgevers van wereldfaam aangetrokken, w.o. Warner Bros, Lufthansa. De gerealiseerde omzet en verdiensten zijn gebruikt om nieuwe producten te ontwikkelen en licenties te verkrijgen. Vectioneer onderscheidt zich met een voor de regio uniek bedrijfsconcept, met het vermogen om in korte tijd succesvol grote merken van wereldfaam als klant aan zich te binden, door te werken aan talentontwikkeling voor studenten en niet in de laatste plaats door de economische potentie van dit maak- bedrijf voor de regio.

Winnaar van de Made in Maastricht Award: Greentom B.V.
GREENTOM wil groene lifestyle producten in eigen regio ontwikkelen en produceren, op dit moment met name kinderwagens. Er wordt gewerkt met talenten uit de regio én met gerecyclede grondstoffen uit de regio. Grote spelers in de markt kijken met argus ogen toe. Crowdfunding, Rabo en Liof zorgen voor een groeikapitaal om deze radicaal groene pionier uit te bouwen. Typisch een bedrijf waar men eerst denkt en dan handelt, puur Maastricht en puur groen. De jury waardeert het innovatieve vermogen dat wordt ingezet om (groene!) productie in de regio rendabel te maken.

Winnaar van de Gastvrij Maastricht Award: SAP Bagel & Juice Bar
Eigenaar en duizendpoot Johnny Ma is altijd zelf aanwezig. Op de achtergrond en met rust en overzicht. Gasten worden letterlijk allemaal verwelkomd: “welkom bij Sap”. De kaart is eerlijk en duidelijk. De kwaliteit van het sap is uitstekend, doordat het ter plekke vers wordt geperst. Het concept is vernieuwend, zeker voor Maastricht, maar vindt gelijk gretig aftrek. Gasten waarderen SAP goed tot zeer goed op sociale media. Een waardige winnaar van de Award ter stimulering van onderscheidend vermogen met gastvrijheid.

Winnaar van de Maastricht Bereikbaar Award: Ondernemend Wyck
Deze ondernemersvereniging heeft grote ambities om de bereikbaarheid van Wyck verder te verbeteren. Een belangrijke pijler is het slimmer organiseren van bevoorrading en afvalverwerking, waardoor de problematiek van laden en lossen wordt aangepakt. Slimmer laten reizen van medewerkers en bezoekers vermindert het zoekverkeer in de wijk. De voorgestelde aanpak heeft waarschijnlijk een grote impact op de leefbaarheid en vitaliteit van Wyck. De jury waardeert de mooie maatschappelijke betrokkenheid en durf om te gaan voor de ambitie van je wijk en de stad.

Winnaar van de Award voor Inclusief werkgeverschap Maastricht-Heuvelland: Zorgbureau Talent
Sinds 10 jaar koppelt Zorgbureau Talent de dagbesteding van psychiatrische cliënten aan bedrijfsmatige activiteiten. Momenteel werken er meer dan 800 mensen met een beperking binnen het zorgbureau en staat een mensgericht aanpak en ontwikkeling van het individu centraal. Een schoolvoorbeeld van hoe ondernemen met inzet van de doelgroep kan leiden tot substantiële sociaal-maatschappelijke waarde in combinatie met een gezonde bedrijfsexploitatie.

Maastricht Awards is een initiatief vóór en dóór ondernemers met dit jaar als kartrekkers gemeente Maastricht, Centrummanagement, Gastvrij Maastricht, Podium 24, Immens, Maastricht Bereikbaar en vertegenwoordigers vanuit de retail, horeca, maakindustrie en dienstensector.