VolkerWessels grijpt in bij dochterbedrijven Jongen in Limburg, 30 banen weg

Bouwgroep VolkerWessels gaat drie van de vier Jongen-bedrijven in Limburg samenvoegen. Het gaat om Jongen in Landgraaf, Roermond (Jongen-Meulen)  en Venlo. De nieuwe naam wordt Bouwbedrijf Jongen. Bouwontwikkeling Jongen in Maastricht blijft buiten de reorganisatie.

Dat bericht DeLimburger vandaag.

Bij de samenvoeging gaan naar verluidt dertig banen van de 360 banen bij de drie vestigingen verloren en wordt het kantoor in Roermond gesloten.

Jongen is bekend van grote en vaak beeldbepalende projecten in Limburg: Park Rijnbeek en de Maasboulevard in Venlo, Retailpark, Kazerne Voorterrein en Outletcenter in Roermond, Ligne in Sittard, Maankwartier in Heerlen.

VolkerWessels maakte eerder dit jaar bekend aan een onderzoek naar de mogelijkheden voor een beursgang te werken. Het bouwbedrijf zou daarmee een rentree maken op de beurs. Het wordt momenteel gewaardeerd op zo’n €1,5 miljard.

De mogelijke beleggers in VolkerWessels, dat donderdag zijn jaarcijfers presenteert, zouden aangenaam verrast zijn geweest over brutomarge, gecorrigeerd voor afschrijvingen en bijzondere waardeverminderingen (ebitda) van ruim 4,5%, zo meldt De Telegraaf vanochtend.

VolkerWessels is een groep van 120 ondernemingen met circa 14.500 werknemers. Het concern is ook actief in Groot-Brittanië en in Canada en de VS.