Voor e-commerce moet je in Limburg zijn!

De locatie van het magazijn is belangrijk voor de kosten en vooral de prestaties van de webwinkel, valt te lezen op de website shoppingtommorow.nl. Hoe dichterbij de fulfilment bij de Belgische en Duitse grens zit, hoe makkelijker de webshop kan aansluiten op de grote Europese logistieke knooppunten, zo klinkt de slotsom na een aantal kennissessies.

Voorzitter Roy Lenders: “Verzendtarieven richting de andere Europese landen blijken aan grenslokaties voordelen te bieden. Zo’n soort verschil geldt ook voor cutoff-tijden. Vanuit een e-fulfilment magazijn in Limburg blijkt het mogelijk om bijvoorbeeld voor Duitsland een cutoff-tijd van 19.00 uur in de avond te hanteren terwijl vanuit een locatie in Brabant bijvoorbeeld vaak 15.00 uur in de middag geldt. Eenzelfde verschil geldt voor België.”

Vanuit midden- en noord-Limburg is het makkelijk aansluiten op de logistieke netwerken van omringende landen. Zodoende kan er zelfs met nationale verzendtarieven worden gewerkt in die landen. Daarnaast is zuid-west Nederland vijftig tot honderdvijftig kilometer verwijderd van de meeste pan-Europese verdeelpunten van de internationale pakketvervoerders. Gevolg hiervan is, dat pakketten niet eerst naar een nationaal verdeelpunt in Nederland hoeven. Ze gaan direct het internationale transitverkeer in.