Voor zijn winkel zitten levert Maastrichtenaar Ton Stille geen boete op

Maastrichtenaar Ton Stille (73) hoeft geen boete te betalen omdat hij voor zijn antiekwinkel in de Rechtstraat op een stoel zat.

In 2013 was Stille voor de tweede keer betrapt door handhavers. Op een stoel zitten voor zijn zaak is namelijk een overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening (AVP). Stille kreeg hiervoor een boete, maar weigerde die te betalen. In 2012 had de antiquaar een soortgelijke boete gekregen, maar die werd door toenmalig wethouder Andr├ę Willems ongedaan gemaakt.

Bij deze tweede overtreding kwam de zaak wel voor de rechter. Al had die al in 2015 moeten passeren. Het OM stelde de zaak twee keer uit om extra onderzoek te doen. Volgens de rechter werd dit echter niet gedaan. Hij verklaarde de eis tot het betalen van een geldboete niet ontvankelijk.

De kantonrechter deed geen uitspraak of je nu wel of niet op de stoep mag zitten.

Raadsman Bart Welvaart van Stille laat op NU.nl weten dat het wachten is op weer een handhaver die Ton Stille op de bon slingert. “Dan stappen we opnieuw naar de rechter. En dan maar hopen dat het OM er niet weer zo lang over doet om de zaak te laten voorkomen.