Voormalig klooster Liefdezusters (Koningsbosch) wordt luxe hotel

Hilton heeft een overeenkomst getekend met Gelasius Vastgoedmaatschappij B.V en Service Hotel and Resort International
B.V. voor de opening en het verdere management van The Monastery Hotel Koningsbosch, Curio Collection by Hilton. Het hotel ligt in Koningsbosch (Echt-Susteren) Limburg, vlakbij de Duitse en Belgische grens. De opening van het hotel staat gepland in 2020 en is het debuut van het exclusieve merk Curio Collection in Nederland.

Gelasius Vastgoedmaatschappij laat weten dat ze de afgelopen twee jaar samen met de gemeente Echt-Susteren en Hilton hard hebben gewerkt om de toekomst van het klooster aan de Kerkstraat in Koningsbosch veilig te stellen en er een mooi hotel van te maken. De vergunning wordt in oktober verwacht, waarna de restauratie en renovatie van het klooster kan beginnen.

Patrick Fitzgibbon, senior vice-president development, EMEA van Hilton: “We kwamen ruim 50 jaar geleden naar Nederland. Dit project markeert de introductie van het zesde merk van Hilton in Nederland. Het is een perfecte match voor Curio Collection, een merk dat sterk groeit. Dit voormalige klooster zal gasten een authentieke en lokale ervaring bieden.”

Het hotel krijgt 100 kamers en huist in een indrukwekkend oud klooster uit 1873 dat gelegen is in een bosrijke omgeving. Het hotel krijgt tevens een kwalitatief restaurant en bar. De neogotische en neoromaanse architectuur van het klooster blijft grotendeels intact.

The Monastery Hotel Koningsbosch zal Hilton’s portfolio in Nederland verder uitbreiden naast bestaande hotels zoals het Waldorf Astoria, Hilton Hotels and Resorts, DoubleTree by Hilton, Hilton Garden Inn en Hampton by Hilton. Curio Collection by Hilton is een wereldwijd merk van hotels en resorts uit het hogere segment en worden nauwkeurig geselecteerd op karakter en uitstraling. Van de bruisende stad Hamburg tot en met de glooiende heuvels in Toscane.