VVV-Venlo is door de licentiecommissie van de KNVB op basis van de halfjaarcijfers van dit lopende seizoen 2017-2018 ingedeeld in categorie III. Dat is de categorie voor financieel gezonde clubs.

Directeur Marco Bogers: “We draaien zowel sportief als financieel een prima seizoen. Deze meting is gebaseerd op de halfjaarcijfers. Dit seizoen is op vele fronten een uitdaging, ook financieel. Onze sportieve doelstelling is behaald. Als dit aan het einde van dit seizoen ook voor onze financiële targets geldt, dan mogen we spreken van een zeer succesvol jaar. We liggen op koers.”

De categorie-indeling is onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. De financiële positie van de clubs worden door middel van een puntensysteem drie keer per jaar beoordeeld. Per rapportagemoment is er een categorie-indeling.

In categorie 3 zijn dertien clubs ingedeeld. De meeste clubs (negentien) scoren een voldoende en zitten in categorie 2. De enige club die een onvoldoende scoort, is FC Den Bosch. Fortuna Sittard moet nog worden ingedeeld. De licentiecommissie van de voetbalbond wacht daarmee totdat over ‘een specifiek en technisch aspect meer duidelijkheid is. ‘

Het is voor het laatst dat de licentiecommissie van de KNVB clubs indeelt in deze drie categorieën. Komend seizoen wordt een nieuw systeem ingevoerd, waarbij clubs een keer per jaar een aantal punten krijgen toegekend op basis van jaarcijfers en prognoses. Als ze meer dan vijftien van de veertig punten halen, gebeurt er niks. Bij vijftien punten of minder wordt de club doorgelicht en worden verbeterpunten inzichtelijk gemaakt.