Walas Projects, WOZL en WSP samen gastheer van Sprinc bijeenkomst (persbericht)

Schermafbeelding 2016-01-27 om 21.18.38

Parkstad werkt samen voor mensen met een arbeidsbeperking

Op 26 januari jl. vond er een bijeenkomst plaats georganiseerd door MVO netwerk Sprinc uit Parkstad. De bijeenkomst vond plaats in Carbon6 te Heerlen, het voormalig pand van het CBS dat nu in handen is van Walas Projects. Ruim 80 ondernemers uit de regio Parkstad waren aanwezig om samen te werken aan inclusieve organisaties, organisaties die werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De mens centraal
Sprinc is een zakelijk netwerk van zo’n 100 maatschappelijk verantwoorde bedrijven uit de regio Parkstad die samen werken aan de optimalisering van de arbeidstoeleiding van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het is een initiatief van het Werkgevers Service Punt Parkstad, waarin de acht gemeenten van Parkstad, UWV en WOZL samenwerken. Het netwerk heeft voor 2016 de doelstelling om 100 nieuwe banen te creëren voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Walas Projects, WOZL en WSP Parkstad
Walas Projects en Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg (WOZL) gaven samen invulling aan het gastheerschap van de bijeenkomst. Walas Projects en WOZL hebben een nauwe en vruchtbare samenwerking op het gebeid van MVO en arbeidsparticipatie. Via WOZL zijn meerdere medewerkers gedetacheerd binnen de teams servicepunt, technische dienst en schoonmaak van Carbon6. In de uitvoering van werkzaamheden op operationeel niveau zijn deze medewerkers een absolute toegevoegde waarde. Ook voor Urban Farming worden in de nabije toekomst medewerkers ingezet voor het verbouwen van voedsel binnen het Carbon6 complex.

Dat de twee partijen elkaar naadloos aanvullen bleek ook tijdens de bijeenkomst. Walas Projects stelde namelijk de locatie en verdere faciliteiten ter beschikking, en medewerkers van WOZL namen de bediening voor hun rekening. Het WSP Parkstad gaf verdere inhoud aan de bijeenkomst door werkgevers te informeren op het gebied van arbeidsmarktgerelateerde onderwerpen, waaronder de ontwikkelingen rondom de Participatiewet en de mogelijkheden die deze voor werkgevers biedt. Tevens was er aandacht voor ‘het nieuwe denken’, een aanpak die niet uit gaat van beschikbare vacatures maar die gericht functies creëert voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.