Wasserij Jardon (Vaals) failliet

Het bedrijf was gevestigd aan de Selzerbeeklaan 4.

Gefailleerde vennootschap exploiteert een wasserij / stomerij. De hoofdactiviteit is reiniging van horecatextiel en bedrijfskleding. De grootste klant is een verhuurder van horecalinnen.
Er zijn momenteel 23 werknemers in dienst.

De exploitatie staat onder druk door dunne marges. Daardoor ontstonden er achterstanden in de betaling. De belastingdienst had beslag gelegd en een veiling aangekondigd. Daarop heeft de directie besloten het faillissement zelf aan te vragen.

Alle betrokkenen zijn zich bewust van de grote belangen voor de werknemers en voor de klanten. Daarom wordt een doorstart serieus onderzocht. Er heeft zich reeds een kandidaat, met een uitgewerkt plan, gemeld om een doorstart te realiseren met behulp van goederen en werknemers, maar de curator zal elke doorstartmogelijkheid van derden serieus onderzoeken.

In de tussentijd zal de exploitatie worden voortgezet, voorlopig gedurende drie weken. De curator zal de rechter-commissaris om toestemming hiervoor verzoeken.

Curator Mr. R.E.A. Ruiter uit Voerendaal (RRA Advocaten) roept gegadigden die serieus geïnteresseerd zijn in de overname van de activiteiten, met behulp van de goederen en de werknemers, op zich z.s.m. bij hem te melden.