Parkmanager van Ondernemend Venlo Lidy Rutten was afgelopen week te gast in Meerssen toen minister Cora van Nieuwenhuizen en Patrick van der Broeck, dijkgraaf van het Waterschap Limburg, deze gemeente bezochten vanwege de toenemende problematiek door wateroverlast. Rutten was uitgenodigd om de situatie op de Venlose bedrijventerreinen toe te lichten. Tevens werd er aandacht geschonken aan de bijeenkomst ‘Water voor Later’, welke 28 juni in Venlo plaatsvindt.

Jaap-Kees Koel van Mifa Aluminium gaf samen met de parkmanager uitleg over de situatie tijdens wateroverlast op de bedrijventerreinen. Het Venlose bedrijf nam tijdens de vorige workshop in Roermond het initiatief om samen met studenten van de Hogeschool van Hall Larenstein – de meest duurzame Hogeschool van Nederland – de situatie rondom de Venlose Rijnaakkade te onderzoeken en te kijken naar mogelijke oplossingen.

Tijdens de bijeenkomst ‘Water voor Later’ op 28 juni zal Mifa Aluminium de resultaten van de studenten presenteren. Tevens is er die dag een ‘watermarkt’ met ondernemers die allerlei oplossingen bieden voor wateroverlast en hoe het water vast te kunnen houden (voor later in drogere tijden). Een delegatie van ondernemers uit Meerssen zal tijdens de bijeenkomst aanwezig zijn.