Weer grote order Sif Roermond voor Norther offshore-windmolenpark

Sif bekroond met de productie van alle palen, Offshore High Voltage Station (OHVS) paal en overgang stukken voor de Norther offshore windpark

Sif Holding NV (samen met haar dochterondernemingen “Sif”), een toonaangevende fabrikant van grote stalen buizen die gebruikt worden als basis componenten voor de offshore wind en offshore olie- en gasmarkt, kondigt vandaag aan dat het is bekroond met de productie van alle 44 monopiles en de OHVS paal en in samenwerking met Smulders, de overgang stukken voor de Norther offshore-windmolenpark. Het contract is toegekend door Van Oord.

De Norther offshore windpark ligt op ongeveer 23 km uit de kust België. Het project zal een oppervlakte van ongeveer 38 vierkante kilometer met water tot een diepte van 33 meter te dekken en zal bestaan uit 44 Vestas 164-8,4 MW windturbines en een OHVS en zal worden gebouwd op palen. Met een totaal geïnstalleerd vermogen van 369,6 MW, de Norther windmolenpark is momenteel de grootste geplande offshore-windenergie-project in België.

De monopiles en de OHVS paal zal worden geproduceerd door Sif. De overgang stukken zal worden geproduceerd door Sif in samenwerking met Smulders, waarbij Sif de primaire staal zal produceren en Smulders verantwoordelijk voor de afbouw van de transition pieces zal zijn.

Het totale volume van het project voor de monopiles en OHVS stapel zal oplopen tot circa 40 kton en voor de overgang stukken tot circa 10 kton. De productie is gepland voor de tweede helft van 2017 en het eerste kwartaal van 2018.