Met name een opengebroken weg en in mindere mate een achteraf niet handig gekozen winkellocatie hebben de ondergang ingeluid van bakkerij Peters BV. Dat beweert volgens de curator althans de directie van de failliet verklaarde brood-en banketbakkerij die winkelfilialen had in Susteren, Nieuwstadt, Stein en Sint Odiliƫnberg en ongeveer dertig medewerkers telde.

Het echtpaar Peters nam in 2014 een bakkerij annex winkel over in Susteren. Kort daarna ging de doorgaande weg waaraan de zaak lag langdurig op de schop. In een poging tijdens deze wegwerkzaamheden omzetverlies op te vangen werd op de Markt in Susteren een verkoopkraam neergezet, maar de kosten daarvan wogen niet op tegen de inkomsten. Daarom werd besloten ook in Nieuwstadt en Stein vestigingen te beginnen in voor een schappelijke prijs gehuurde panden. In Nieuwstadt liepen de zaken goed, maar in Stein bleef de klandizie weg wegens de ongunstige ligging.

Omdat de bedrijfsresultaten daardoor onder druk bleven staan, koos de directie na uitgebreid plussen en minnen voor een faillissementsaanvraag.