Wethouder Van den Beucken opent Energiebespaarwinkel in Venlo

Afgelopen woensdag heeft de wethouder van duurzaamheid Wim van den Beucken de deuren van de Energiebespaarwinkel van Zonneplan geopend. Inwoners kunnen in de winkel terecht voor een persoonlijk advies voor zonnepanelen of woningisolatie. Met deze maatregelen kan iedereen profiteren van een lagere energierekening. De Energiebespaarwinkel is te bezoeken aan de Gasthuisstraat 15 in het centrum van Venlo.

Met de Energiebespaarwinkel wil Zonneplan de overstap naar duurzaamheid echt leuk maken voor de inwoners van Venlo. “Na het plaatsen van zonnepanelen of woningisolatie, stuur je het niet gemakkelijk retour. Daarom krijgen bezoekers van de winkel direct inzicht in de mogelijkheden en het kostenplaatje. Hierdoor wordt duurzaamheid tastbaar”, aldus Roy Heijmen, adviseur in de Energiebespaarwinkel. “Daarnaast rijdt er een robot rond voor advies en is er een Virtual Reality-rondleiding, waarmee de klant zich waant in een zonnepanelenfabriek. Een echt bijzondere winkel dus”.

Verduurzaming in Limburg
De winkel is een toevoeging aan het zonnepanelenproject van Zonneplan in Venlo. “Zowel de provincie Limburg, als de stad Venlo hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan”, zegt Roy Heijmen. De provincie biedt al sinds 2014 een stimuleringslening, waardoor Limburgers tegen aantrekkelijke voorwaarden hun investering in zonnepanelen kunnen lenen. Het is momenteel de enige provincie in Nederland waar een dergelijke provinciale regeling aangeboden wordt.

De komende tijd worden alles gedaan om Venlo te enthousiasmeren over energiebesparing. Hier worden onder andere wijkadviseurs voor ingezet. “Wij zijn erg blij dat het UWV Venlo haar medewerking verleent aan het wervingsproces om bevlogen wijkadviseurs, ter ondersteuning van de winkel, voor ons te vinden. Deze wijkadviseurs zullen de komende periode in Venlo actief zijn om inwoners te informeren over passende energiebesparende maatregelen”, aldus Roy van de Energiebespaarwinkel.