Wie doet wat in de Limburgse horeca? Al het horecanieuws op een rijtje

Dat blijkt uit een overzicht van recente horecatransacties gepubliceerd door het horecavakblad Gastvrij. Hieronder het overzicht:

  • FarmFresh/Lebouille en Prime Meat hebben Strogoff Fresh Food in Schagen overgenomen. Strogoff is sterk in Noord-Holland en op de eilanden en was en is toe­leveran­cier van La Place.
  • Venlonaar Bjorn Hovestadt verplaatst zijn Milk & Cookies van Para­de 22 naar de grotere locatie Parade 64 in Ven­lo. In de nabije toe­komst volgen hier een kof­fiebran­derij en enkele B & B‑­kam­ers
  • Elly Groeneveld opent na een interne renova­tie een Italiaans restaurant aan de Niersprinkstraat 33 in Kerkrade.
  • Café De Weegbrug, Willem II Singel Roer­mond, is door Truus Janssen overgedragen aan de heer Alp uit Roermond.
  • Per 1 september worden Mariska en Henk Smil­de, de huidige uitbaters van familiehotel Roo, Broekhem 78 Valkenburg, opge­volgd door de familie Meijerink uit Sint Annaparochie.
  • ’t Hilleshagerhöfke in Mechelen wordt overgenomen door Paula Komen.
  • Café Jonas, Beemdenstraat 10 Weert, wordt overge­no­men door de heer Hendrikx.
  • De horeca in Euroscoop Maastricht is verhuurd aan Rodny Welters en Jareau van den Heuvel.
  • Oud gemeentehuis Raadhuisplein Meij­el is ver­kocht aan Joep van Schaijk voor een nieuw hore­cacon­cept.
  • Enoteca Insieme, Sint Pieterstraat Maastricht wordt per 1 september heropend door Monique en Jurgen Las­sauw.
  • Robin en Ellen Costongs namen Café Oud­‑Wi­elder in Wijlre overgenomen en starten Brasserie Amu­se‑er.
  • Klimmenerweg 5‑7 in Hulsberg is ver­kocht aan Jordy van Belkom en Linda van Benthem.
  • Waar vele jaren Lean la Brouche furore maakte, in de Maastrichtse Tongersestraat, exploiteert nu Marianne Kicken haar Kicken Eten & Drinken. De start was niet gemakkelijk, maar nu krijgt ze ondersteuning van ex-culinaire buurman Jacques Zeguers en chef Huub Rokx. Marianne, Maastrichtse, werkte in ’t Plenkske bij Hans Pauw en in Amsterdam vele jaren bij Ton Fagel. Terug in Amsterdam besloot ze haar eigen restaurant op te zetten.
  • Restaurant ’t Moment in Lemiers heeft een nieuwe naam: Puur Vakwerk. En deels nieuwe uitbaters: Marc en Jea­nine Creusen. Zij bestieren het restaurant met Jean en Monique Spierts.
  • Herman Cooijmans, 26, is souschef bij Restaurant hotel Juliana in Valkenburg aan de Geul. Hij werkte eerder bij onder andere Gerard Wolle­rich, Dick Middelweerd en Armijn van Nierop.

Ander horecanieuws: Limburg doet het uitstekend waar het groenten betreft. Dat blijkt uit De Groene Gault&Millau 2016-2017: Het beste Groenterestaurant van Nederland is The Scelta Kitchen in Venlo en volgt daarmee Bolenius in Amsterdam op van de Venrayse Luc Kusters. De beste eetbare bloemen worden geteeld door Jac Nijskens van de Vergeten Groentenhof in Beesel.