Wie wordt Zakenvrouw 2016 Zuid en Midden Limburg? Meld je nu aan! Finale op 13 oktober

Wie wordt de opvolgster van Marie-Claire Defauwes? Zij sleepte twee jaar geleden de titel Zakenvrouw Zuid- en Midden Limburg in de wacht. Dit jaar wordt de verkiezing wederom gehouden en voor de tweede keer organiseert WijLimburg deze verkiezing. De finale is op donderdag 13 oktober  en wordt gehouden in de showroom van Mercedes Benz-dealer Smeets in Ittervoort.

Vanaf vandaag is het mogelijk om jezelf of iemand anders aan te melden voor deze titel. Een jury bestaande uit vier vrouwelijke ondernemers  zal uit alle aanmeldingen een selectie maken van 10 genomineerden.

Drie juryleden zijn al bekend, de vierde volgt. In de jury zitten Mieke Bougie, (Direct Aviation), Patricia Beekers (eigenaar Glowgolf en Lasergame Kerkrade), Joanne Leow (Baat Accountants en Adviseurs)

De genomineerde bedrijven worden door de jury uitvoerig beoordeeld.

De jury kiest uit de genomineerden 3 zakenvrouwen die naar de finale gaan. In de finale houdt elke finalist een pitch. Uiteindelijk zal de jury de winnaar van de verkiezing bekend maken. De winnaar mag zich Zakenvrouw 2016 van Zuid- en Midden Limburg noemen. De jury zal ook een aanmoedigingsprijs uitreiken.

Bij de beoordeling van alle aanmeldingen kijkt de jury niet alleen naar de persoon achter het bedrijf (stijl van leidinggeven, achtergrond, visie en strategie), maar ook naar financiële aspecten.

Alleen bedrijven die de afgelopen twee jaar een positief resultaat hebben geboekt kunnen in aanmerking komen. Ook moet er sprake zijn van een positief eigen vermogen in de laatste  twee jaar. Verder kijkt de jury naar de omzetontwikkeling van het bedrijf.

De verkiezing wordt gehouden in samenwerking met Smeets Autogroep. Het meer dan 80 jaar oude familiebedrijf is in Limburg en Oost-Brabant dealer van het Duitse automerk Mercedes Benz.

Speciale gast op de avond is Angelique Paulissen, oprichter van Montesquieu, een toonaangevend adviesbureau op het gebied van financieringsvraagstukken en risicomanagement. Angelique Paulissen werd in 2011 landelijk uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar. Paulissen verkocht het bedrijf begin dit jaar aan EY Nederland en is nu partner bij EY en bestuurder bij Montesquieu.

De inschrijving is geopend. Vul het onderstaande formulier in. Doe dit voor 25 september. Dan sluit de inschrijving. Alle inschrijvers ontvangen een bericht of ze wel of niet genomineerd zijn.

Het formulier kan tevens gebruikt worden om je aan te melden als bezoeker. De avond is gratis toegankelijk en de ontvangst is vanaf 18.30 uur. Koffie, vlaai en netwerkborrel na afloop inbegrepen.