Wiel Rekko (restaurant Manjefiek Maastricht) stuurt Bib Gourmand retour

“Sinds 10 jaar moeten we onze broekriem aanhalen. Tegenwoordig zo ver, dat ik er klaar mee ben”, laat Wiel Rekko aan WijLimburg weten. “Wij gaan voor goede ingrediënten en daar hangt een prijskaartje aan. Als je dan ook nog eens moet ‘concurreren’ met fenomenen als Social Deal heb ik er geen zin meer in. Begrijp me goed, ik heb niets tegen die kortingsacties, maar ik weiger eraan mee te doen. Daarom heb ik besloten om een punt te zetten achter het restaurant. Mijn Bib Gourmand gaat terug naar Michelin in Brussel en nu heb ik eindelijk eens tijd om met mijn vrienden naar MVV te gaan kijken.”

Rekko gaat in het restaurant een kookstudio beginnen waar hij de Vakopleidingen restaurantkok niveau 1,2,3 gaat verzorgen. Ook hobbykoks kunnen er terecht om de kneepjes van het vak te leren. Onder de naam ‘Heel Limburg bakt’ maakt de SVH Meesterkok cursisten wegwijs in de patisserie van de hedendaagse keuken. Ook banqueting en catering blijft Manjefiek verzorgen. Net zoals feesten en partijen.

De naam Manjefiek gaat dus niet verloren en Rekko laat weten dat hij wel met het idee loopt om zo af en toe een pop-up restaurant te bestieren.