Wiertz Company en LSB-Groep lanceren de LSB Academie


V.l.n.r. Raymond Smeets (P&O Manager LSB-Groep), Ivo Smeets (Commercieel Manager, Wiertz Personeelsdiensten, Maurice van Avesaath (Directeur,LSB-Groep), Harm Wiertz en Rob Schneider (Kantoormanager, Wiertz Personeelsdiensten).

De lancering van het nieuwe label valt samen met een verplichte certificering voor steigerbouwers die geldt vanaf 1 januari 2017. Het Limburgse familiebedrijf is hiervoor een strategische samenwerking aangegaan met LSB-Groep uit Geleen. De LSB-Groep heeft de ambitie trendsetter te zijn in de steigerbouw-, isolatie en schilder-branche, waarbij het opleiden van personeel op het vlak van kennis, kunde, veiligheid, gedrag essentieel is. De LSB Academie coördineert het volledig opleidingstraject voor steigerbouwers, isoleerders en schilders.

Ivo Smeets, Commercieel Manager bij Wiertz Company legt uit: “Tot nu toe was het mogelijk om het vak van steigerbouwer in de praktijk te leren. Dit gaat binnenkort echter veranderen. Vanaf 1 januari 2017 zijn steigerbouwers verplicht om gecertificeerd te zijn als hulpmonteur, monteur, eerste monteur en voorman volgens de Richtlijn Steigers om hun vak te mogen uitoefenen. Dit gaat verder dan uitsluitend praktijkkennis. Met LSB-Groep uit Geleen hebben we een sterke regionale partij gevonden om deze nieuwe verplichting tegemoet te komen.”

De lancering van het nieuwe label past helemaal binnen de visie en maatschappelijke rol die Wiertz Company en LSB-Groep graag nemen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek bevestigde vorige week bij omroep WNL dat schoolverlaters zonder diploma steeds lastiger aan een baan komen. Door de verantwoordelijk te nemen om iedereen een kans op werk te bieden, wordt met de LSB Academie ook mensen zonder opleiding toekomstperspectief geboden. Via een leerwerktraject worden werkzoekenden uit de regio begeleid om het beroepscertificaat te behalen en daarmee hun kansen op een vaste baan te vergroten.

Voor meer informatie, kijk op www.wiertzcompany.com