Wiertz, Obvion, Kabisa, Aldi Roermond, Imagro en Enexis nog in race Aantrekkelijkste Werkgever

Nog zes bedrijven van de 120 deelnemers zijn in de race voor de uitverkiezing tot aantrekkelijkste werkgever van Limburg. De LWV heeft nu  zes regiowinnaars bekendgemaakt. In een tweede stemronde blijven er nog twee over: een voor de categorie boven de 100 medewerkers en een in de categorie tot 100 medewerkers.

De zes regiowinnaars:

Aantrekkelijkste Werkgevers Van Limburg | regio Zuid
Wiertz Personeelsdiensten, categorie MKB (tot 100 medewerkers)
Obvion, categorie groot bedrijf (meer dan 100 medewerkers)

Aantrekkelijkste Werkgevers Van Limburg | regio Midden
Kabisa B.V., categorie MKB (tot 100 medewerkers)
Aldi Roermond, categorie groot bedrijf (meer dan 100 medewerkers)

Aantrekkelijkste Werkgevers Van Limburg | regio Noord,
Imagro, categorie MKB (tot 100 medewerkers)
Enexis, categorie groot bedrijf (meer dan 100 medewerkers)

Twee van deze bedrijven zullen Medtronic en Moonen Packaging als aantrekkelijkste werkgevers van de editie 2014/2015 gaan opvolgen. De strijd is heftig, zo zette Obvion LED-boarding in bij Roda JC en zijn Wiertz Personeelsdiensten en Jan Linders al haar vestigingen aan het activeren om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.
Vanaf 15 februari 2016 begint de tweede stemronde. Iedereen mag dan opnieuw stemmen op zijn of haar favoriete werkgever. Stemmen kan tot 1 april 2016. De bekendmaking van de winnaars staat gepland medio april 2016. LWV, MKB-Limburg en LLTB blijven alle werkgevers in Limburg uitnodigen om deel te nemen aan deze verkiezing.

Achtergrond

De LWV, Keyport 2020 en Limburg Economic Development zijn in 2014 gestart met het project Limburg Magnet, gericht op het boeien, binden en benutten van talent voor Limburg. Veel scholieren en studenten kennen de Limburgse werkgevers helaas niet. Laat staan dat studenten weten wat het bedrijf doet. Dit is een gemiste kans aangezien studenten, mede door deze onbekendheid, de provincie verlaten en hun geluk beproeven in de Randstad.

Doel van dit maatschappelijk project is dan ook om jongeren (MBO, HBO en WO) beter te informeren over de aantrekkelijke bedrijven in Limburg en de bijbehorende carrièremogelijkheden. Dit wordt gerealiseerd door studenten al tijdens hun opleiding in contact te brengen met  relevante werkgevers die aansluiten bij hun opleiding.   Door deel te nemen presenteren zij zich op een eigentijdse manier aan studenten maar daarnaast ook aan een breder publiek.

Brainport2020Career
Om ervoor te zorgen dat jongeren ook structureel in contact kunnen blijven met bedrijven is het platform Brainport2020Career ontwikkeld. Door een matchingsmodule worden studenten gekoppeld aan bedrijven die aansluiten bij hun opleiding. Indien er wederzijds interesse is, komen student en bedrijf in elkaars online netwerk. Zo hebben bedrijven als Rockwool, Cofely, Nedtrain en Enexis een poule opgebouwd van gemiddeld meer dan 300 studenten die qua opleiding en interesse met deze mooie bedrijven matchen.

W: www.aantrekkelijkstewerkgever.nl & www.brainport2020career.nl

Bron: LWV