‘Wij zijn Valkenburg’ nieuwe uitbater Geulpoort Valkenburg

De Valkenburgse ondernemers Bjorn Geraards en Camiel America zijn met hun organisatiebureau ‘Wij zijn Valkenburg’ die nieuwe uitbaters van ‘de Geulpoort’ in het centrum van de toeristenstad. Het bedrijf zet zich sinds begin 2016 in voor het profileren van Valkenburg als toeristische bestemming op de groepenmarkt, zowel zakelijk als particulier.

Na een aantal maanden van intensief overleg over de gezamenlijke aanpak hebben beide partijen de handtekening gezet. Wethouder Jan Vermeer (economie & toerisme): “Camiel en Bjorn hebben aangetoond dat hun aanbod een wezenlijke aanvulling is op het product Valkenburg. Dat is precies wat wij met de Geulpoort voor ogen hebben.”

De jonge ondernemers hadden hun pijlen al een tijdje gericht op de Geulpoort. “Bij een bedrijf dat Valkenburg voor groepen op de kaart wil zetten, past een representatieve en karakteristieke locatie als deze natuurlijk perfect”, laat Geraards en America weten. “We vonden het dan ook doodzonde om te zien dat de Geulpoort na een mislukte poging tot succesvol uitbaten maandenlang leegstond. Het gebouw is een echte blikvanger, die zeker bij onze doelgroep in de smaak valt. Daarom besloten we op eigen initiatief aan te kloppen bij de Gemeente Valkenburg aan de Geul. Na maanden van intensief overleg over onze ideeën voor de toren, zijn we gekomen tot een gedegen plan om de Geulpoort in te zetten voor het profileren van Valkenburg. We zijn dan ook erg blij dat de gemeente haar vertrouwen uitspreekt in ons bedrijf. Ons organisatiebureau is in de anderhalf jaar dat wij actief zijn boven verwachting snel gegroeid. We hadden nooit durven dromen dat we op deze termijn al zoveel groepen naar Valkenburg gebracht zouden hebben. Maar: het is wat ons betreft nog maar het begin.”

De ondernemers verwachten de toren vanaf november volledig te bestieren.

V.l.n.r. Camiel America, burgemeester Jan Schrijen, Bjorn Geraards en wethouder Jan Vermeer | Foto: Loe Geraards