Wijngaard St. Martinus (Vijlen) en Gulpener Bierbrouwerij koppelen wijn- en bierproces

Vrijdag 8 december wordt Barrel Aged Gulle Tinus geïntroduceerd, een samenwerking tussen Wijngaard St. Martinus uit Vijlen en de Gulpener Bierbrouwerij.

Net als Gulpener werkt St. Martinus op een zo duurzame en natuurlijk mogelijke manier met ingrediënten uit de eigen streek.

Wijnmaker en oenoloog Stan Beurskens , keldermeester Gusztav Kincses, Gulpener directeur Jan-Paul Rutten en brouwmeester Steven van den Berg hebben samen het proces van bier en wijn maken aan elkaar gekoppeld. Gulpener Wintervrund is na vries-destillatie gelagerd in de wijnvaten waar St. Martinus zijn Cabernet Cantor en Cabernet Cortis in gelagerd heeft. Door de combinatie van bier, wijn en houtlagering is een sublieme en complexe bier-wijn blend ontstaan waar zowel bierbrouwer als wijnmaker enorm door verrast zijn. Gulle Tinus heeft een alcoholpercentage van 12% en is zeer beperkt verkrijgbaar.