Wijzigingen aan top Koenen en Co (Nico van Knippenberg volgt Lars Valkenberg op)

Hieronder het persbericht:

Tijden veranderen en Koenen en Co verandert constant mee. Koenen en Co heeft enorme ambities en om deze ambities waar te maken, wordt ingezet op transitie. Dit leidt zelfs tot een wijziging in het bestuur. Per 1 maart 2016 wordt Lars Valkenberg als voorzitter opgevolgd door Nico van Knippenberg. Daarnaast treedt Ivo Boots toe tot het bestuur van Koenen en Co.

Iedereen excelleren

Koenen en Co is inmiddels meer dan alleen de traditionele accountant en belastingadviseur.
Lars Valkenberg (huidige voorzitter maatschap Koenen en Co): ‘Koenen en Co is een totaaladviseur met als doel ondernemers succesvol te laten ondernemen. Naast het optimaliseren van onze dienst- verlening, professionaliseren we ook onze organisatie. Dat is ook de reden dat we in 2015 een verbetertraject zijn gestart om iedereen binnen de organisatie te laten excelleren.

Ambitie waarmaken met sterke managers

De fullservice strategie van Koenen en Co vraagt dat we voortdurend werken aan de kwaliteit van onze medewerkers. Eén van de aandachtspunten is werken aan de kwaliteit van het management. En om het goede voorbeeld te geven, zijn als eerste de partners van Koenen en Co met het verbeter- traject aan de slag gegaan. Lars: ‘We waren het samen eens dat van alle partners anno nu andere kwaliteiten en competenties worden verwacht dan 5 of 10 jaar geleden. Om onze ambities waar
te maken, vraagt onze organisatie op bepaalde posities sterke managers die onze professionals
nog beter gaan managen en coachen.’ Lars vervolgt: ‘Voor onze vestiging in Maastricht zoeken we
al geruime tijd een manager voor de accountancypraktijk. Deze rol ga ik nu invullen en kun je niet combineren met het voorzitterschap. Bovendien geeft deze nieuwe rol mij weer de mogelijkheid om, na 10 jaar als bestuurder gewerkt te hebben, terug te keren in de dagelijkse praktijk. Vandaar dat ik per 1 maart 2016 het voorzitterschap overdraag om mij volledig te focussen op onze vestiging in Maastricht.’

Nieuw bestuur per 1 maart 2016

Lars Valkenberg is ruim 10 jaar bestuurder van Koenen en Co en draagt het voorzitterschap over aan Nico van Knippenberg. Het nieuwe bestuur van Koenen en Co zal naast Nico vanaf 1 maart 2016 bestaan uit Pascal van der Heijde, bedrijfskundige en sinds 2014 bestuurder, en Ivo Boots. Ivo werkt ruim 20 jaar bij Koenen en Co als accountant en is sinds 2012 partner. Nico werkt ruim 30 jaar bij Koenen en Co als belastingadviseur en is in 2000 als partner toegetreden tot de maatschap. Net als Pascal maakt hij al 2 jaar deel uit van het bestuur van Koenen en Co.